Verantwoording

Beste bezoeker,

Waarom heten de Beatles de Beatles? Wie zijn de tienduizend maniakken waarnaar de bandnaam 10.000 Maniacs verwijst? Hoe kwam Was (Not Was) aan zijn naam? En wat hebben de groepen Texas, Them en They Might Be Giants gemeen? Wat is de verklaring voor code-achtige bandnamen als Q65, M83, SR-71, JJ72 en D-12? En wat hebben Creedence Newball en Olympiabier eigenlijk met elkaar te maken?

Vragen vragen. En antwoorden, antwoorden, want in deze luchtige encyclopedie van bandnamen komen de verhalen achter de uithangborden van vele muzikale formaties voor het voetlicht, verzameld door Pomuzi Press.

Dit blog is geschreven vanuit een oprechte interesse in muziek, popgroepen en het fenomeen bandnaam. We streven ernaar dagelijks één of meer bandnamen te verklaren, en hopen dat we de lijst af kunnen maken voordat er geen schijfruimte meer op het internet is.

Inspiratiebronnen, keuzes en verklaringen van bandnamen beschrijven we in een mild satirische stijl. Zo kunnen we de informatie in een aantrekkelijke, amusante en toch zeer leerzame vorm presenteren. Het staat ons ook toe menselijke sterktes en zwaktes te belichten, die bloot komen te liggen wanneer we een gooi doen naar de Rock 'n' roll Hall of Fame.

Het is niet onze bedoeling reputaties of gevoelens te kwetsen van individuen, groepen of organisaties, behalve misschien van een paar dictators, criminelen, religieuze fanatici en ander slecht gezelschap - eigenlijk precies degenen die erom bekend staan dat ze een kritische benadering als de onze onmogelijk willen maken.

Hier en daar laten we onze persoonlijke smaak aan de oppervlakte komen. Laat dit je in geen geval afleiden van je eigen voorkeuren of je gevoelens op wat voor manier dan ook kwetsen. Jouw smaak is net zo goed als de onze, waarschijnlijk beter.

Door de aard van de populaire muziek en onze intentie een getrouw beeld te geven van een paar aspecten ervan is sexueel getinte, suggestieve en soms agressieve taal hier en daar onvermijdelijk. Het gaat hier tenslotte om rock 'n' roll, waar sex en drugs maar moeilijk van te scheiden zijn. Met andere woorden, een tekst zoals ABBA's 'Gimme gimme a man after midnight' zullen we niet vertalen als 'Ik zou graag na twaalven een mannelijk persoon ontmoeten voor een kopje thee en een goed gesprek.'

Je bent van harte welkom om een reactie te geven op de artikelen die je hier leest, en toevoegingen, verbeteringen of bezwaren te maken. We zullen ons best doen om ongepaste of beledigende reacties te verwijderen, maar we kunnen nooit aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van reacties.

We zullen geen persoonlijke informatie van onze bezoekers gebruiken, voor wat voor doel dan ook, waar we geen toestemming van deze bezoekers voor hebben. We houden wel algemene informatie bij over bezoekersaantallen, zoekopdrachten en interesses om de inhoud van deze website te verbeteren. Met onze toestemming mogen derden advertenties vertonen op deze website, mogelijk door deze partijen afgestemd op de belangstelling van bezoekers.

Tenslotte, copyrights en informatiebronnen. Dit blog is gebaseerd op het boek '(It’s) the Game of the Name' door Aad Knikman uit Weesp in Nederland.

Aad is lid van het team dat dit blog schrijft en heeft zijn toestemming gegeven om zijn woorden hier te publiceren. De gangbare copyrightbeperkingen zijn van toepassing: aanhalingen van en verwijzingen naar deze site, graag zoveel mogelijk, als je de bron maar even vermeldt (doorlinken mag ook).

De informatie op deze site is voor het grootste deel op het internet gevonden. Zover we weten mogen de hier gebruikte plaatjes, geluidsfragmenten en videoclips voor educatieve doeleinden en culturele bewustwording gebruikt worden. In die gevallen waarin we twijfelen over copyrights van plaatjes, geluid en video verwijzen we direct naar de bron.

Mochten we iets gemist hebben op het gebied van copyrights, laat het dan even weten en geef ons de kans wijzigingen te maken voordat je ons voor het gerecht sleept. We zijn helemaal niet zo rijk, als we dat wel waren dan hadden we wel iemand betaald om het risico te nemen om dit blog te schrijven, zoveel is zeker.

Veel plezier!
Het Pomuzi teamDelen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger