Blood Red Shoes

Waar bandnaam idee Blood Red Shoes vandaan komt - Swing Time - Ginger Rogers and Fred AstaireDe twee rockers die de bandnaam Blood Red Shoes adopteerden, Steven Ansell en Laura- Mary Carter, komen uit het Engelse Brighton.

Laura-Mary heeft ooit verteld dat de naam van de band is ontleend aan het feit dat de actrice/danseres Ginger Rogers witte schoentjes had die door het vele dansen in een musical bloedrood waren geworden.

Laura-Mary kende haar klassieken slechts gedeeltelijk. Het ging niet om een musical, maar om de film Swing Time (1936), waarin Ginger Rogers inderdaad zo nu en dan op witte schoenen danst.

Tijdens de opnamen van een van de dansnummers - ontoepasselijk Never Gonna Dance getiteld - moesten Ginger en haar legendarische film- en danspartner, Fred Astaire, op één dag 47 keer datzelfde nummer dansen, met als gevolg dat het bloed Ginger letterlijk in de schoenen stond. Toch verkaarde Ginger later dat Swing Time van alle films die ze met Fred maakte haar favoriet was.

Leuk om te weten: Gene Kelly, een collega van Fred Astaire, verklaarde ooit dat 'the history of dance on film begins with [Fred] Astaire'.

Actief: 2004-heden, GBR
Site: http://www.bloodredshoes.co.uk/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger