Ikara Colt - Onverklaarbare paradox

Wat bandnaam Ikara Colt betekent - Samuel ColtArtrockband die een relatief kortstondige maar uiteindelijk vergeefse hoop koesterde op wereldberoemdheid. In de vijf jaar van zijn bestaan leverde Ikara Colt slechts twee albums en één EP'tje af. Maar toegegeven: de bandleden hielden zich in ieder geval aan hun belofte om te stoppen voordat ze zouden zijn verworden tot some old, tired and jaded outfit.

De namen Ikara en Colt werden willekeurig geprikt in een stapel voorhanden zijnde boeken; zo'n willekeurige methode zou de vermelding van deze bandnaam in dit standaardwerk eigenlijk moeten verhinderen, maar we maken een uitzondering omdat het om heel specifieke literatuur ging: handboeken over wapentuig.

De firma Colt (voluit Colt's Manufacturing Company en eerder Colt's Patent Firearms Manufacturing Company geheten) produceert al sinds 1847 de meest weerzinwekkende widowmakers.

En Ikara is de naam van een type torpedo dat aan het eind van de jaren '50 door Australië werd ontwikkeld en dat zo'n veertig jaar trouwe dienst heeft gedaan.

Ikara is overigens het woord dat Aboriginals gebruiken als ze het over een speer hebben.

Actief: 1999-2005, GBR
Site: http://en.wikipedia.org/wiki/Ikara_Colt


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger