Gov't Mule - Werkte niet

Het gaat bij Gov't Mule (spreek uit: Government Mule) om een soort tijdelijk filiaal van de Allman Brothers Band. De band treedt namelijk maar zo nu en dan en ook nog eens in steeds wisselende samenstellingen op, wat wellicht verklaart waarom het repertoire ook nogal gemĂȘleerd is: southern rock, hard rock, bluesrock, folk rock en zo nog wat genres.

Een onwaarschijnlijk verhaal over het dikke achterste van wijlen de vrouw van James Brown - waarschijnlijk wordt hiermee Adrienne Lois Rodriguez Brown (1950-1996) bedoeld - laten we maar voor wat het is.

Gov't Mule bandnaam inspiriatie - General-William-Tecumseh-ShermanVeel geloofwaardiger is de verklaring dat met Gov't Mule de fameuze 'regeringsezel' wordt bedoeld die in de negentiende eeuw aan bevrijde Amerikaanse slaven in het vooruitzicht werd gesteld.

Toen de federale regering van de Verenigde Staten in 1865 het zogenoemde Freedmen's Bureau ('bureau voor bevrijde mensen') in het leven riep, was er eventjes sprake van dat elke freedman veertig acres land (ruim vierduizend vierkante meter) zou krijgen, alsmede het gebruik (niet de eigendom) van een regeringsezel.

Die belofte werd echter nooit waargemaakt. Weliswaar konden sommige voormalige slaven stukjes land kopen of pachten, maar tijdens de periode van de Reconstruction (ten tijde van de regering van president Andrew Johnson) werd het Freedmen's Bureau zo goed als ontmanteld; land dat aan zwarte boeren was verpacht werd hen toen weer afgenomen.

Actief: 1994-heden, USA
Site: http://www.mule.net/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger