Dixie Chicks - Geen kippetjes

Een soort Amerkaanse K3, maar dan leuker, aantrekkelijker en oorspronkelijker. Afkomstig uit Dallas en niet geheel verrassend aardig bedreven in de genres country, bluegrass en folk.

Als de meeste stemmen tellen danken de chicks hun naam aan het liedje Dixie Chicken in de vertolking van ofwel Little Feat ofwel Garth Brooks.

Dixie Chickens zou de bedoeling zijn geweest, maar omdat één van de dames niet als chicken door het leven wilde, werd het verkort tot chicks.

Hoe komen de Dixie Chicks aan hun bandnaam - Dixie Chicken bar - College Station, TexasNiet iedereen kan met deze verklaring leven. Zo wordt er op internetfora ook wel op gewezen dat de chicks nog voor ze beroemd waren geregeld optraden in The Dixie Chicken, een zo niet beroemde, dan toch wel beruchte bar in College Station (Texas), dezelfde plaats waar ook het legendarische platenbedrijf van Herb Alpert en Jerry Moss (A&M Records) gevestigd is.

Aardig weetje: de bewuste kroeg staat genoteerd als de plek waar per vierkante meter barruimte het meeste bier ter wereld wordt verkocht.

Zie ook: Little Feat

Actief: 1989-heden, USA
Site: http://www.dixiechicks.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger