Spear of Destiny

Wat bandnaam Spear of Destiny betekent - Heilige Lans - Kruiziging - Meister_des_Rabula-EvangeliumUit de Engelse hoofdstad afkomstige postpunk- en indierockband met als vrijwel enige constante leden de singer/songwriter Kirk Brandon en de bassist Stan Stammers.

De Spear of Destiny is wat in onze streken doorgaans wordt aangeduid als de Heilige Lans. Het betreft het steekwapen waarmee een Romeinse soldaat - de centurion Longinus - de aan het kruis hangende Jezus in zijn zij stak.

Deze bloedige gebeurtenis wordt vrij nuchter beschreven door de evangelist Johannes (Joh. 19:34 - 'Maar één der krijgsknechten doorstak Zijn zijde met een speer, en terstond kwam er bloed en water uit').

Dat de lans voor het nageslacht bewaard was gebleven werd pas voor het eerst (in 570) vermeld door de heilige Antonius van Piacenza. Hij mocht het reliek aanschouwen in de Heilig Grafkerk in Jeruzalem.

En zoals dat zo vaak gaat: er zijn nu verschillende plaatsen op de aardbol die zich er op beroepen dat zij de Lans in hun bezit hebben of hebben gehad. Behalve Rome zijn dat Parijs (waar hij tijdens de Franse Revolutie spoorloos verdween), het Armeense Ejmiatsin (tegenwoordig Vagharshapat geheten), Krakow (Polen) en Wenen (Oostenrijk).

Actief: 1982-heden, GBR
Site: https://myspace.com/spearofdestinyuk


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger