Dovells - Toontje lager

Hoe kregen de Dovells hun bandnaam - Deauville Beach Resort MiamiDe oorspronkelijk uit zes man bestaande Dovells (onder wie de solozanger Len Borisoff, die later nog carrière zou maken als Len Barry) begonnen hun muzikale loopbaan in 1957 als de Brooktones, naar de school die ze alle zes bezochten: Overbrook High School in Philadelphia, Pennsylvania.

In december 1960 stapten ze over naar platenmaatschappij Cameo/Parkway. Eén van de top shots van dat label, Bernie Lowe, vond de oude naam maar niets. Hij stelde voor dat ze zich The Deauvilles zouden noemen, naar het fameuze Deauville Hotel (nu Deauville Beach Resort) in Miami, dat - maar dat kon niemand destijds vermoeden - in 1964 de locatie zou zijn van waaruit de Beatles hun tweede Amerikaanse televisieoptreden zouden verzorgen.

Het pretentieuze Deauvilles werd door de Brooktones weliswaar niet afgewezen, maar wel van een gemakkelijkere spelling voorzien: The Dovells dus.

De Dovells treden tot op de dag van vandaag op, al zijn ze geen schaduw meer van de groep van vijftig jaar geleden; de line-up is dan ook drastisch gewijzigd.

Zie ook: Beatles

Actief: 1960-heden, USA
Site: http://www.thedovells.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger