Speedball - Moorddrugs

De Londense band, samengesteld uit muzikanten die van origine uit het Engelse Southend-on-Sea kwamen, was een voortzetting van de in 1977 opgerichte punkband Idiot.

De punkers kozen een vrij heftige bandnaam. Want wie op hun manier een potje wil speedballen kan zijn sportkleren in de kast laten liggen.

Waar bandnaam Speedball voor staat - John_BelushiSpeedballing (ook wel powerballing genoemd) is een techniek die in de wereld van de roekeloze drugsgebruikers wordt toegepast. In een spuit worden heroïne of morfine en cocaïne met elkaar vermengd.

Wie zich met deze cocktail injecteert combineert - zo beweren de enthousiastelingen onder de gebruikers - het beste van twee werelden: de cocaïne heeft een stimulerend effect, terwijl de heroïne (of de morfine) juist een tegenovergestelde reactie bewerkstelligt. Het gevolg is een uiterst intense, euforische roes die niet de gebruikelijke nadelen heeft, zoals angst en versuffing.

Toch kunnen we u het speedballen niet aanraden. Min of meer bekende slachtoffers van powerballing zijn - het is maar een greep - John Belushi, Chris Farley, Zac Foley, Lowell George, Mitch Hedberg, Brent Mydland, River Phoenix, Eric Show, Hillel Slovak en Layne Staley.

Actief: 1979-1980, GBR
Site: http://www.bol.com/nl/c/muziek/speedball/760173/index.html


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger