Hoobastank

Wat bandnaam Hoobastank betekent - rechtzaalRockers uit Agoura Hills, Californië. Er zijn maar weinig bands die kunnen bogen op zoveel verschillende verklaringen voor hun naam. Het lijkt er op dat er veel gegist wordt, maar dat niemand er het fijne van weet.

Eén fan(?) houdt het erop dat een vroeger bandlid, Marrku Lappalainen, Hoobastank als middle name draagt - hiervoor is geen bewijs gevonden.

Er zou er een Duitse tank bestaan die Hoobastank (Hoobas Tank? Hooba's Tank?) heet - geen enkele vorm van bewijs te vinden.

Hoobastank zou uit een vreemde taal komen en 'hinkelen' (hopscotch) betekenen - idem dito.

Het zou om een Spoonerism (omdraaiing van de beginletters van woorden) gaan, met als oorspronkelijk woord Scubatank - aantoonbaar onjuist.

Eén van de mooiste verklaringen is dat de band in de wachtkamer van de platenstudio een man aantrof die aan het syndroom van Gilles de la Tourette ('die vloekziekte', aldus een getekend personage uit de strips van Hein de Kort) leed. De man zou continu Hoobastank! Hoobastank! Hoobastank! hebben geroepen.

Wat zeggen de bandleden er zelf van?

We vragen het zanger Doug Robb: 'It doesn't mean anything. And it's really cool, it's one of those old high school inside-joke words that didn't really mean anything.'

Mooi zo. Maar op 16 december 2003 schijnen de bandleden in het programma Loveline te hebben beweerd dat Hoobastank de naam is van een tankstation ergens in Duitsland.

We zoeken het voor u uit - maar niet meteen.

Actief: 1994-heden, USA
Site: http://hoobastank.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger