Pinhead Gunpowder - Bijwerking van sterke thee

Wat bandnaam Pinhead Gunpowder betekent - Green teaPunkrockband uit East Bay, Californië. Gunpowder (in het Chinees: zu chà) is een theesoort die door de vorm van zijn blaadjes (die opgerold zijn tot bolletjes) een beetje doet denken aan buskruit - vandaar de naam.

Het verhaal gaat dat de drummer van wat later Pinhead Gunpowder zou gaan heten, Aaron Cometbus (zou het z'n echte naam zijn?), aan het dumpster diven was bij de Co-op supermarkt in Arcata. Bij dumpster diven neem je een duik in een afvalcontainer om te zien of er nog iets bruikbaars of eetbaars te vinden is.

Cometbus stuitte kennelijk op Gunpowder Pinhead Tea (let op de volgorde van de woorden), door hem omschreven als 'thee met een hoog octaangehalte' en zo onstond de bandnaam - na enig geruzie, want de andere bandleden hadden liever 50 Foot Hesher geheten.

En omdat we toch al van alles aan het verklaren zijn: een hesher is een Reebock-dragende, broodmagere lat van ongeveer 28 jaar die, in een gebleekte spijkerbroek en een Judas Priest-T-shirt gestoken, nog steeds bij z'n ouwelui woont - meestal in de kelder - en die er heilig van overtuigd is dat hij ècht kan rocken op zijn Ibanez Stratocaster.

Hij is in het bezit van een 'klassieke' (haha) Chevrolet Nova die nog in geen vijf jaar heeft willen starten (maar wacht maar tot hij tijd heeft om daar iets aan te doen!) en hij is trots op z'n lange, vette haar.

Is gemakkelijk te herkennen aan de in zijn achterzak gestoken plastic haarborstel en aan het feit dat hij denkt dat bijna vergeten bands zoals AC/DC, Metallica en Jackyll de beste acts ter wereld zijn. Een hesher, dus.

Kijk, dat zou nou eens een mooi lemma voor deze encyclopedie zijn geweest!

Zie ook: Judas PriestAC/DC

Actief: 1990-heden, USA
Site: http://www.pinheadgunpowder.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger