Hawthorne Heights - Vieze vocalen

De alternatieve rockband Hawthorne Heights komt uit Dayton, Ohio en kan bogen op een line-up die onder meer een unclean vocalist omvat; daarover straks meer.

De naam van de groep zou volgens sommige fans verwijzen naar een plaatsje in Ohio, maar daar hebben wij het niet kunnen ontdekken. Wel zijn er op diverse plekken van de aardbol dorpjes en wijken die zo heten, onder andere in de Amerikaanse staat Indiana.

Hoe kreeg Hawthorne Heights het bandnaam idee - Nathaniel Hawthorne - The Scarlet letterMet 'Hawthorne' eren de Daytoners de auteur Nathaniel Hawthorne (eig. Nathaniel Hathorne, 1804-1864). In zijn boeken gaat het vaak over het kwaad en de zonden van de mensheid en hij geeft daarin niet zelden morele boodschappen af die opvallen door hun psychologische complexiteit.

Of dit alles in de muziek van Hawthorne Heights valt terug te vinden is momenteel onderwerp van een intensieve studie; daar hoort u nog nader over.

En wat die unclean vocalist betreft: dat slaat niet op 's mans persoonlijke verzorging, maar op zijn zangstijl. Die stijl wordt wel eens spottend omschreven als Cookie Monster-vocalen; zie en - vooral - beluister Sesamstraat. Voor wie er nóg meer over wil weten: zoek naar Death Growl op Wikipedia.

Actief: 2001-heden, USA
Site: http://www.hawthorneheights.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger