Go Back To The Zoo

Ook wel afgekort tot GBTTZ, hoewel dat echt niet lekkerder bekt.

De poprockers uit Nijmegen, opgericht door de broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang) en drummer Bram Kniest verhuisden naar Amsterdam, waar Lars Kroon (bas) zich bij hen aansloot.

Qua carrière bewandelde GBTTZ de omgekeerde weg door eerst bekendheid te krijgen dankzij 'de commercie' (het liedje Beam Me Up werd gebruikt voor een succesvol reclamefilmpje van Nike) om pas daarna een contract met een grote platenmaatschappij (Universal) af te sluiten.

Hoe komt Go Back to the Zoo aan hun bandnaam - Woodland Park ZooOok bij het kiezen van hun bandnaam bleken ze eigenzinnig. Het gerucht dat de moeder van een van de bandleden als inspiratiebron diende moet van de hand worden gewezen. De bij de dierentuin Artis werkende moeder zou zich ongevraagd met de naamkwestie hebben bemoeid, wat haar de in het Engels geuite reactie 'ga jij nou maar terug naar je dierentuin' zou hebben opgeleverd. Niet waar, dus.

Leuker, maar evenmin waar is de verklaring dat The Zoo de zoölogische verzameling (zeg maar het bestiarium) van wijlen Boudewijn Büch was. Die collectie zou zijn ondergebracht in The Cave, een ruimte onder een Utrechts grachtenpand die door de band als oefenhonk werd gebruikt. Wel grappig, maar complete nonsens.

De mannen kozen hun naam anders: ze hadden de gewoonte om samen naar concerten te gaan; beviel een act hun niet dan schreeuwden ze het dodelijke Go back to the zoo naar de band op het podium.

Actief: 2008-heden, NLD
Site: http://www.gobacktothezoo.nl/home.html


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger