Skyhooks - Attentie Aardemensen

Soms is het helemaal niet zo gemakkelijk om er achter te komen naar wat of wie een bandnaam nu precies verwijst.

Neem de glamrockers die onder de naam The Skyhooks (Melbourne, Victoria) opereren: er zijn wel twintig verklaringen voor het woord skyhook te vinden.

Een kleine greep: een skyhook is een haak waarmee je een vrachtje een helicopter kunt binnenhijsen; het is een onbemande ballon voor het onderzoeken van de stratosfeer; het is een experimentele helicopter; het is een haak die door bergbeklimmers wordt gebruikt; het is de bijnaam van een vliegtuigtype (de Cessna CH-1); het is een ophangingssysteem dat werd ontwikkeld door autofabrikant Maserati; het is een binding die door skateboarders wordt gebruikt; het is een handvat dat je gebruikt om een reserveparachute te ontvouwen en het is de bijnaam van een prehistorisch vliegtuig (de Airco DH.6 uit 1916).

Allemaal potentiële verklaringen voor de bandnaam The Skyhooks, maar er kan er natuurlijk maar één de juiste zijn - en geen van de hiervoor vermelde verklaringen behoort tot die categorie.

Hoe Skyhooks aan hun bandnaam idee kwamen - Fred Sears - Earth vs Flying SaucersNee, de Australiërs ontleenden hun bandnaam aan een zwart/witfilm getiteld Earth vs. the Flying Saucers onder regie van Fred F. Sears.

Een opmerkelijke film, want hij werd uitgebracht in 1956, een vol jaar voor de eerste satelliet (de Russische Sputnik I) zou worden gelanceerd; in de rolprent draait het om een Amerikaans ruimtevaartproject dat de lancering behelst van maar liefst een dozijn satellieten.

De codenaam van die onderneming? Project Skyhook.

Actief: 1973-1980; 1983; 1984; 1990; 1994, AUS
Site: http://www.skyhooks-music.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger