Black Star

De Newyorkse MC's Mos Def (echte naam Dante Terrell Smith) en Talib Kweli (volledige naam Talib Kweli Greene) vormen samen het alternatieve hiphopduo Black Star.

De naam Black Star verwijst naar de roots van Mos en Talib: aan het begin van de twintigste eeuw was een scheepvaartmaatschappij van die naam actief, als een soort ideologische tegenhanger van de fameuze White Star Line.

Hoe kwam Black Star aan hun bandnaam - SS Yarmouth - Black Star LineDe Black Star Line was in het leven geroepen door Marcus Garvey van de Universal Negro Improvement Association (UNIA).

Garvey's onderneming had niet slechts tot doel om mensen en goederen van de ene plek naar de andere te vervoeren: het was de bedoeling de maatschappij actief in te zetten bij het repatriƫren van Afro-Amerikanen. Met andere woorden: de schepen van de Black Star Line moesten hun zwarte passagiers van Amerika terug naar Afrika brengen.

Het was geen succes, want de Black Star Line en zijn opvolger, de Black Cross Navigation and Trading Company, hielden het slechts drie jaar vol. Toen de verliezen meer dan 1 miljoen dollar bedroegen, gaven Garvey en de UNIA er de brui aan.

Actief: 1997-heden, USA
Site: http://genius.com/artists/Black-star


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger