Blink-182

Punkrockband uit Poway, Californië, opgericht als Blink. Die laatste naam was al in het bezit van de Ierse technoband Blink, dus daar moest iets op gevonden worden.

De naam werd simpelweg uitgebreid met '182'. Hoe simpel dan ook, dat getal werd het middelpunt van vele discussies over de betekenis ervan.

De één houdt het erop dat 182 verwijst naar het aantal malen dat Al Pacino in de film Scarface (1983, regie Brian De Palma) fuck zegt (het ging ons te ver om dit te controleren), een ander zegt dat het een verwijzing is naar een film van Bob Clark, Turk 182! (1985).

Why bandnaam Blink-182 - Random number - Arkham Horror diceGrappiger en dus onwaarschijnlijker is de verklaring dat 182 het ideale gewicht is van Blinks bassist Mark Hoppus. Voor wie echt àlles wil weten: het gaat hier om Amerikaanse ponden, dus het betreft 82 kilo en 555 gram.

Dan is er nog de erg ingewikkelde redenering dat 182 moet worden opgedeeld in 18 en 2 en dat de bijbehorende letters in het alfabet - 'R' en 'B' - iets te maken hebben met de beginletters van Rancho Bernardo, een buitenwijk van San Diego en de plaats waar Blinks zanger/gitarist Tom DeLonge een tijdje naar school ging.

Al deze theorieën ten spijt blijft de band volhouden dat het getal 182 volkomen willekeurig gekozen werd.

Actief: 1992-2005; 2009-heden, USA
Site: http://blink-182.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger