Blind Melon

Californische rockband die de handdoek tijdelijk in de ring gooide toen zanger Shannon Hoon kort na het uitbrengen van het tweede album overleed.

Er zijn mensen die beweren dat de bandnaam wordt genoemd in de cultmuziekfilm Spinal Tap, maar daaraan moet sterk worden getwijfeld.

Ook de hier en daar voorkomende verwijzingen naar exploderende, blindheid veroorzakende meloenen lijken het product te zijn van een al te levendige fantasie.

Wel bestaat er een liedje met de titel Blind Melon Chitlin', dat op de plaat werd gezet door het komische duo Cheech & Chong, maar dat is een duidelijke satire op blueszangers (chitlin' - officiƫle naam chitterlings - is varkenspens).

We moeten daarom wel aannemen dat BM zijn naam gewoon heeft gejat van de echte Blind Lemon: blueszanger Blind Lemon Jefferson (1893-1929, VS).

Hoe komt Blind Melon aan de bandnaam - HippiesTenzij het verhaal waar is dat de vader van Brad Smith, de bassist van Blind Melon, de gewoonte had om het naast hem wonende hippiepaar aan te duiden met a couple of blind melons.

Het woord melon is slang voor ‘idioot’.

Actief: 1989-1995; 2006-heden, USA
Site: http://www.blindmelon.org/

Zie ook: Jefferson AirplaneSpinal Tap


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger