Anberlin

Alternatieve rockband uit Winterhaven, Florida met gevoel voor humor, als we mogen afgaan op de rookgordijnen die de band rond het ontstaan van zijn naam heeft weten op te trekken.

Zo beweerde zanger Stephen Christian op een gegeven moment dat de groep gewoon de naam adopteerde die hij voor zijn eerste dochter had gereserveerd.

How Anberlin got their bandnaam - Berlin postcardChristian kwam later met het verhaal dat een voorgenomen reis naar Europa de inspiratie leverde. Filosoferend over de steden die hij dacht te bezoeken kwam hij tot het lijstje London, Paris, Rome and Berlin. 'And Berlin' leek hem wel wat, als bandnaam, zij het dan omgevormd tot Anberlin.

Nog weer later bekende Stephen Christian dat de band zich in het prille begin had voorgenomen om steeds weer met andere verklaringen voor de groepsnaam te komen, als een soort running gag.

Uiteindeljk verklaarde Christian in het blad Alternative Press Magazine dat er eigenlijk geen verklaring is voor de keuze van de naam van de band.

Maar toen was het te laat: fans gingen zelf ook verklaringen bedenken. Een heel aardige is dat Anberlin een verbastering is van Anne Boleyn, de naam van een van de vrouwen van de Engelse koning Henry VIII.

Actief: 2002-heden, USA
Site: http://www.anberlin.com/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger