Wedlock - Vrijheid van naamgeving

Progressieve indieband uit Richmond (Virginia), aanvankelijk samengesteld uit singer/songwriter Paul Allgood en programmeur Jeff Hathaway. Later verhuisde Allgood naar North Carolina, waar hij samenwerking zocht met toetsenist Jonathan Kidder en bassist Kirk Bryson. De muzikale output van de formatie kan waarschijnlijk het beste als electro- en synthpop worden omschreven.

De band zou eigenlijk This Is Wedlock hebben geheten, ware het niet dat Allgood zo'n zwak heeft voor bandnamen die uit één woord bestaan.

Why bandnaam Wedlock - lesbian-same-sex-marriageHet woord Wedlock ('huwelijkse staat') werd bewust gekozen om een lange neus te maken naar de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush, die in het oprichtingsjaar van de band serieuze pogingen deed (onder andere door in een tv-uitzending met een grondwetswijziging te dreigen) om in Amerika het homohuwelijk verboden te krijgen. Bush Jr. rechtvaardigde dat door te stellen dat de voice of the people gehoord moest worden.

Wedlock heeft nog een 'reservenaam': 105 Deckowls, een naam die alleen buiten Noord-Amerika wordt gebruikt. De reden: Wedlock is ook een van de vele aliassen die de Nederlandse dj en producer Patrick van Kerckhoven (geb. 1970) er op nahoudt. Om verwarring te voorkomen gebruiken de Amerikanen een enigszins gemankeerd anagram van Wedlock (105 Deckowls dus) als ze zich buiten hun landsgrenzen bevinden.

Actief: 2004-heden, USA
Site: http://www.allmusic.com/artist/wedlock-mn0000479110

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger