Showbread - Voedselofferinstructies

Showbread is een christelijke band uit Guyton, Georgia. Christelijk of niet: ze kunnen een behoorlijk potje rocken. En ook voor een portie screamo, hardcore of metalcore schrikken ze niet terug.

Maar bij de keuze van hun bandnaam gingen ze toch wat conservatiever - of moeten we zeggen: orthodoxer? - te werk.

Voormalig gitarist Matt Davis zei er ooit dit over:

'The band's name comes from a biblical reference that Jesus used to show how Christianity isn't so much about rules, but about love.'

Wat bandnaam Showbread betekent - Tabernacle - Mishkan - Table with ShewbreadDat is allemaal prima, maar de lezer wil natuurlijk wel weten of de naam Showbread zomaar een willekeurig gekozen woord is of niet. Het laatste is het geval.

Showbread of shewbread kent de Joodse gemeenschap in Nederland als toonbrood. Het gaat om de twaalf broden die door de priester op de sabbatdag geofferd worden en die op een speciale tafel binnenin het tabernakel liggen.

Leviticus 24:5-9 geeft de volgende instructies:

'Bak van tarwebloem twaalf broden van twee tiende efa per stuk. Leg ze voor de Heer neer in twee rijen, twee rijen van zes, op de met zuiver goud overtrokken tafel. Brand bij elke rij zuivere wierook, als teken voor de hele gave, als offergave voor de Heer. Elke sabbat opnieuw moet de priester twee rijen brood voor de Heer neerleggen, uit naam van alle Israƫlieten. Deze verplichting geldt voor altijd. Het brood is bestemd voor AƤron en zijn zonen. Ze moeten het eten op een heilige plaats, want het is allerheiligst. Het is voor altijd voor hen bestemd, als hun aandeel in de offergaven voor de Heer.'

Actief: 1997-heden, USA
Site: http://www.showbread.net/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger