Magic Numbers - Hun trouwste fan is Fanny

Romeo Stodart, zijn zus Michele, Sean Gannon en diens zus Angela vormen samen de Engelse poprockband The Magic Numbers.

Het kwartet uit Ealing heeft er wat de bandnaam betreft lang het zwijgen toe gedaan, maar begin 2011 legde Romeo Stodart uit hoe de vork in de steel zit.

'Vroeger heetten we Guess,' vertelde hij. 'Als we ons voor ons optreden bij de zaal kwamen melden was de vraag altijd: What band do you guys play for? Waarop we dan antwoordden: Guess ('raad eens').

Dat leverde irritaties op en reacties in de trant van I deal with ten bands a night, I don't care - just tell me the name of your band.

Op den duur was dat niet leuk meer. Toen kwamen we op het idee om ons te noemen naar waar het allemaal om draait: de hopelijk betoverende nummers die we spelen.'

Magic Numbers bandnaam geschiedenis - KerkhofThe Magic Numbers hadden bijna nog weer anders geheten, als gevolg van het feit dat de vier geregeld - om anderen niet tot last te zijn - 's avonds naar een begraafplaats gingen om daar te repeteren.

Op een gegeven moment drong het tot ze door dat ze vrijwel altijd op dezelfde plek stonden te oefenen: bij het graf van een zekere Fanny Jane Roberts.

Stodart: 'Fanny was zogezegd onze grootste fan en dat wilden we belonen door onze band de Fanny Jane Roberts Memorial Band te noemen. Gelukkig hebben we dat plan nooit doorgezet.'

Actief: 2002-heden, GBR
Site: http://www.themagicnumbers.net/


Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger