Gigolo Aunts

Hoe Gigolo Aunts aan de bandnaam komt - Masked auntDe powerpopband Gigolo Aunts kwam als Sniper uit de startblokken - dat was nog in Potsdam, New York.

In 1986, toen er verhuisd werd naar Boston, Massachusetts, werd de band omgedoopt in Gigolo Aunts, naar het liedje Gigolo Aunt van Syd 'crazy diamond' Barrett, wijlen de frontman van wijlen de oer-Pink Floyd.

Zoals het geval is bij zoveel composities van Barrett, is ook Gigolo Aunt 'multi-interpretabel'. Op de website songmeanings.net verklaart een fan het refrein van het liedje ('Will you please keep on the track/'Cause I almost want you back/'Cause I know what you are/You are a gigolo aunt') als volgt:

'De 'zij'-figuur is de baas. Ze heeft zich zijn mannelijke rol toegeƫigend. En terwijl ze dit uit liefde voor hem heeft gedaan, beschuldigt hij (Barrett, red.) haar ervan dat ze dit doet uit eigenbelang, dat ze te werk gaat als een koelbloedige rekenaar. Tantes zijn er alleen als het leuk is; voor het overige willen ze geen verantwoordelijkheid dragen.'

Actief: 1981-heden, USA
Site: http://www.myspace.com/gigoloaunts1

Zie ook: Pink Floyd

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger