Ghoti Hook

What bandnaam Ghoti Hook betekent - Goatee stylesDe wonderen zijn de wereld nog niet uit: Ghoti Hook was een band die de christelijke beginselen wist te paren aan punkmuziek.

Deze relipunkers, die afkomstig waren uit Fairfax, Virginia, kozen een naam waarvan het eerste woord kunstmatig geconstrueerd was. Niet door de band zelf, maar door iemand die de spelling van de Engelse taal op de hak wilde nemen; vaak worden in dit verband de namen van William Ollier en George Bernard Shaw genoemd.

Het komt er op neer dat je ghoti in het Engels ook als fish kunt uitspreken. De eerste twee letters moet je dan laten klinken zoals de 'gh' in tough, de 'o' als diezelfde klinker, maar dan in het woord women en 'ti' zoals dat gebeurt in het woord nation. Het mysterieuze Ghoti Hook wordt in dat geval het alledaagse Fish Hook (vishaakje).

Gek genoeg spraken de bandleden de naam helemaal niet zo uit: het klonk meer als Goatee Hook. Een goatee is een combinatie van een snor met een sik, door Youp van 't Hek ook wel eens een pratende kut genoemd.

Actief: 1991-2002, USA
Site: http://www.myspace.com/ghotihookmusic

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger