Del Amitri - Oh oh!

Een Schotse poprockersband uit Glasgow die zijn bestaan dankte aan de 'musicians wanted'- raamadvertentie die zanger en (bas)gitarist Justin Currie in de etalage van een muziekwinkel liet ophangen.

Over de betekenis van de bandnaam wordt al vele decennia gespeculeerd. Oorspronkelijk zou Del Amitri voluit Del Amitri Rialzo hebben geheten.

De meeste bronnen vermelden dat Del Amitri Grieks is voor 'van/ uit de baarmoeder' (from the womb), maar dat schijnt onjuist te zijn. 'Baarmoeder' is in het Grieks mitra, dus het is wel close.

Wat bandnaam Del Amitiri betekent - super-ko-boxing-2-31policeDe minst waarschijnlijke verklaring is dat het om een merk handtas gaat, de meest voor de hand liggende is dat Currie een aantal lettergrepen aan elkaar heeft geplakt die samen wel leuk klonken.

Dat de band zelf er tijdens zijn bestaan de baarmoeder van vol had blijkt wel uit de liner notes van één van hun albums: 'If you ask us what the name means - expect violence!'. Met andere woorden: kop dicht over die bandnaam, of anders slaan we er op.

Actief: 1980-2002, GBR
Site: http://www.delamitri.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger