Better than Ezra - Vragen om vage speculaties

Alternatieve rockband uit Baton Rouge, Louisiana.

De band heeft zich er nooit toe laten verleiden de groepsnaam te verklaren.

'It's a long story,' zegt zanger/gitarist Kevin Griffin van Better than Ezra. 'And one that always lets people down whenever we finally tell them what it means. Trust me, it's better left unsaid.'

Dat is vragen om vage speculaties, uiteraard.

Hoe bandnaam Better Than Ezra te verklaren - Ezra Pound CogitatesZo hebben stug doorzoekende researchers een verwijzing gevonden in een boek van Ernest Hemingway, A Movable Feast. De auteur betoogt in dat boek dat het moeten luisteren naar een hinderlijk kakelend persoon altijd nog te preferen valt boven het geluid dat Ezra maakt als hij op de fagot oefent.

Met Ezra wordt in dit geval bedoeld de dichter, criticus en intellectueel Ezra Pound, die in de kringen rond Hemingway verkeerde. 'Anything better than Ezra learning how to play the bassoon,' aldus Hemingway.

 Leuker nog is de theorie dat de bandnaam het gevolg was van het feit dat Better Than Ezra eerst als Ezra door het leven ging, en dat dan met zo goed als geen succes. Toen een van de bandleden vertrok, werd de gelegenheid aangegrepen om de naam te 'verbeteren'; zo werd het Better Than Ezra.

Actief: 1988-heden, USA
Site: http://www.betterthanezra.com/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger