Spinal Tap - Zoekmachine-optimalisatie

Het is ons in deze internetversie van dit naslagwerkje niet gelukt om die n-diaresis (dat is een 'n' met een trema, of - zoals de desbetreffende band het ooit uitdrukte - a letter 'n' with a heavy metal umlaut) in de hiervoor vermelde bandnaam te verwerken. Ook de puntloze 'i' leverde ons hoofdbrekens op.

En al die moeite voor een formatie die niet eens bestaat. Want ST (u begrijpt vast wel waarom we op deze typografisch gezien makkelijk te creƫren afkorting overstappen) is een fictieve heavy-metalband die de hoofdrol speelt in de film This Is Spinal Tap, een parodie op het genre 'muzikale roadmovie' waaraan zoveel succesvolle en ook minder geslaagde acts zich menen te moeten wagen om niet alleen de revenuen van hun albums, optredens en merchandising op te strijken, maar ook een - naar ze hopen - flinke bom duiten aan de bioscoopkassa's te onttrekken.

Het leuke is natuurlijk dat de fictieve band uit de film later gewoon ook ging optreden in de zaal - met tal van gastmuzikanten, dat wel (zie in dit verband ook The Rutles).

Spinal Tap bandnaam betekenis - Hersenvocht - LoopneusWat de naam betreft: een spinal tap is wat we in Nederland (iets geaffecteerder uitgesproken) een lumbaalpunctie noemen. Vaste ziekenhuisbezoekers spreken gewoon van een ruggenprik. Onderin de rug (bij de lendenwervels, buiten het bereik van het ruggenmerg) zit een holte die met hersenvocht is gevuld (raar, maar waar). Dat vocht kan met een dunne naald worden afgetapt, voor nader onderzoek.

Volgende week bellen voor de uitslag.

Actief: 1964-1982; 1984; 1992; 2001; 2007; 2009-heden, USA
Site: http://www.spinaltapfan.com/

Zie ook: Rutles

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger