Girls Say Yes - To boys who say no

De janglepopgroep Girls Say Yes is eerder een collectief van steeds wisselende samenstelling dan een hechte groep van enkele goed op elkaar ingespeelde popmusici. Centrale figuur van de groep is de reizende drummer, zanger en songwriter Jim Huie, die een grote groep medewerkers om zich heen wist te verzamelen en toch nog drie jaar nodig had om tot een eerste album te komen: To Boys Who Say No (2001).

Hoe Girls Say Yes hun bandnaam kreeg - To boys who say no - Poster Oakland Museum?CaliforniaZet bandnaam en albumtitel achter elkaar en vrijwel elke Amerikaan die ouder is dan een jaar of zestig weet hoe de band aan zijn naam kwam. De slogan Girls Say Yes To Boys Who Say No staat op een poster uit de jaren zestig, die ten tijde van de Vietnamoorlog werd verspreid. Het affiche laat de protestzangeres Joan Baez zien, die samen met haar twee zussen op een bank zit. Met de tekst op de poster willen de gezusters Baez duidelijk maken dat jongens die weigeren hun dienstplicht te vervullen op hun steun kunnen rekenen.

De poster werd gemaakt om het werk van de Draft Resistance te steunen. Genoemde organisatie hielp (en helpt) jonge mannen die een oproep voor militaire dienst krijgen dienstweigeraar te worden. Joan Baez schijnt na afloop van een optreden in Madison Square Gardens (New York) het volgende gezegd te hebben:

'If you feel that to go to war is wrong, then you must say no to the draft. And if young ladies feel it's wrong to kill, then you can say yes to the young men that say no to the draft.'

Actief: ca. 1998-heden, USA
Site: http://www.allmusic.com/artist/girls-say-yes-mn0000660267/biography

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger