Fields of the Nephilim - Uit zijn verband getrokken

Hun laatste album verscheen in 2005, maar het schijnt dat het uit Stevenage, Hertfordshire afkomstige Fields of the Nephilim nog altijd actief is. Begonnen als gothic rockers zoeken de Engelsen hun heil nu in gothic metal. Dat moet een enorme omschakeling zijn geweest.

De Nephilim waren reuzen - ook wel: het resultaat van het kruisen van mensen en engelen - van wie het bestaan wordt vermeld in de bijbel.

Zie bijvoorbeeld Genesis 6:4, waar staat:

Wat bandnaam Fields of the Nephilim betekent - Giant Human Skeleton Hoax-9'De reuzen (Nephilim) waren op de aarde in die dagen, en ook daarna, toen de zonen Gods tot de dochters der mensen kwamen en zij hun kinderen baarden; dit zijn de geweldigen uit de voortijd, mannen van naam.'

Niet iedereen is ervan overtuigd dat Nephilim reuzen waren; anderen wijzen er op dat de stam van het Hebreeuwse woord Nephilim Niphal is, en dat betekent niet zozeer reus als wel 'voornaam' (met de klemtoon op de tweede lettergreep). In dat geval slaat het hieronder afgebeelde fotootje als een tang op een varken.

Actief: 1984-heden, GBR
Site: http://www.fields-of-the-nephilim.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger