Death from Above 1979 - Worden we wat onrustig van

Net als hun naam was de muziek die het inmiddels terziele gegane DFA1979 maakte vrij heftig: het uit Toronto afkomstige dance-punkduo hield ervan om harde, door metal beïnvloede muziek te maken. En dat lukte aardig, met de hen ter beschikking staande basale instrumenten (hoofdzakelijk bas en drums).

Zoals zo vaak het geval is met bandnamen, kwam deze naam bijna letterlijk uit de lucht vallen. Bassist Jesse F. Keeler trof het motto Death From Above al snuffelend aan op één van de artikelen in een winkel die overtollige legerspullen te koop aanbood, zij het dat de slogan in het Latijn was weergegeven: Mors Ab Alto.

Death From Above 1979 bandnaam uitleg - Mors ab alto - 7th_Bomb_WingDeze kreet maakt deel uit van het officiële wapen van de zevende Bomb Wing Unit (7BW) van het Air Combat Command Twelfth Air Force, gestationeerd op Dyess Air Force Base in Texas. De 7BW is één van slechts twee units die er met strategische bommenwerpers van het type B-1B Lancer op uittrekken.

Tot slot: het getal 1979 in de naam van Death from Above is het geboortejaar van percussionist Sebastian Graigner. Het jaartal werd toegevoegd om geen ruzie te krijgen met de militaire autoriteiten. Volgens Graigner een uitstekende aanvulling: 'Het laatste coole jaar van het laatste coole decennium.'

Actief: 2001-2006, CAN
Site: http://deathfromabove1979.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger