H.N.A.S. - Volkomen onbegrijpelijk

Wat bandnaam HNAS betekent - Beagle en hert op de bankExperimentele band die werd opgericht door de Duitsers Christoph Heemann, Achim Flaam (alias Li Khan) en Andreas Martin. De formatie heette aanvankelijk Miese Gegonge ('luizige gonggeluiden').

Het acroniem H.N.A.S. staat voor Hirsche Nicht Aufs Sofa, wat zoveel wil zeggen als 'geen herten op de bank'. Deze volkomen onbegrijpelijke frase is afgeleid van de titel van een van de eerste nummers die door H.N.A.S. op (toen nog) cassettebandjes werden vastgelegd.

De naam past prima in de gewoonte die de projectleden vervolgens aannamen om hun 'composities' en albums van raadselachtige, dubbelzinnig klinkende of gewoonweg drollige titels te voorzien. Een greep: Küttel im Frost, Bitte Werfen Sie Ihren Müll Aus Dem Fenster, Im Schatten der Möhre, Ach Dieser Bart!, The Book of Dingenskirchen, Musik für Schuhgeschäfte, Willkür Nach Noten en Gegenstände Fallen Zu Boden.

De laatste titel komt wel heel dicht bij Einstürzende Neubauten, de naam van een band - ook al uit Duitsland afkomstig - die als pionier van het industrial genre geldt, maar een relatie schijnt er niet te zijn.

Actief: 1983-ca. 1993, DEU

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger