Decemberists - Neem Siberië bijvoorbeeld

Veelzijdige band (indierock, folkrock, barokpop staan onder andere op het repertoire) uit Portland, Oregon.

Muziekliefhebbers die een beetje thuis zijn in de wereldgeschiedenis zouden kunnen weten dat met de Decemb[e]rists (bij ons ook wel: Dekabristen) de hervormingsgezinde jonge Russische officieren en adellijken worden bedoeld die op 26 december 1825 in St. Petersburg in opstand kwamen.

Ze grepen de op handen zijnde troonswisseling (op 1 december was tsaar Alexander I overleden) aan om de autocratische regeringsvorm te vervangen door een liberaler systeem. De opstand werd door de nieuwe tsaar bloedig neergeslagen en de leiders werden terechtgesteld of naar Siberië verbannen.

Waarom Decemberists de bandnaam  kozen - Childe Hassam - Along the Seine, Winter (1887)Al met al een prachtige verklaring voor de naam Decemberists, maar hun zanger, Colin Meloy, gaat er niet in mee: 'That's not really why we named ourselves that.' Volgens Colin werd de naamkeuze ingegeven door het feit dat december zo'n 'dramatische' maand is, een sombere periode waarin sommige mensen opgesloten in zichzelf raken: 'Sort of marginalized, sort of on the outskirts, all living in the coldest month.'

Actief: 2000-heden, USA
Site: http://decemberists.com/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger