Heavens to Murgatroid

De uit Portsmouth, New Hampshire afkomstige powerpopband Heavens to Murgatroid werd opgericht door zanger/gitarist Rick Twombly en bassist Tim McCoy.

Wat band naam Heavens to Murgatroid betekent - Hannah Barbera - SnagglepussDe kennelijk nogal visueel ingestelde McCoy (het eerste album van de band heette simpelweg '!') is gek op tekenfilms. 'Heavens to Murgatroyd' (met een griekse y, al hoor je dat niet) is een favoriete uitspraak van Snagglepuss (in Nederland: Snorrepoes), een karakter dat werd bedacht door de succesvolle Amerikaanse cartoonisten Bill Hanna en Joe Barbera.

Snagglepuss, door het tekenduo gecreƫerd in 1959, speelde een rol in de tekenfilmserie The Yogi Bear Show. Het gaat om een roze, antropomorfe (op een mens gelijkende) bergleeuw wiens teksten werden ingesproken door Daws Butler, een man waarvan wij de stem nog veel beter kennen dankzij de Hanna-Barberapersonages Huckleberry Hound en Yogi Bear.

Met Murgatroyd wordt in ieder geval niet bedoeld Miss Murgatroid (eig. Alicia J. Rose), een accordioniste die in de jaren '90 drie albums met trekzakmuziek wist te vullen. Snorrepoes' uitspraak verwijst al evenmin naar een nummer van Acumen Nation (track 6 van het album Lord of the Cynics), want die plaat dateert van 2003.

Maar eigenlijk zijn ook Hanna en Barbera niet de geestelijke vaders van de uitdrukking. Die komt uit de film Meet The People (1944), waar hij wordt uitgesproken door Bert Lahr in de rol van The Commander. Heavens to Murgatroid is een variant op een veel oudere uitdrukking: 'Heavens to Betty'. Niemand weet echter wie Betty is/was, laat staan dat iets bekend is over de identeit van Murgatroyd.

Actief: 1990-heden, USA
Site: http://www.myspace.com/heavenstomurgatroid

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger