Cherry Poppin' Daddies - Wie niet waagt, die blijft maagd

Waarom bandnaam Cherry Poppin Daddies - Love band-aidAmerikaanse rockband met op het repertoire nummers die als punkrock, swing, funk en ska kunnen worden gecategoriseerd. Maar ook voor country, psychedelische rock en glamrock draaien de Cherry Poppin' Daddies hun hand niet om.

Nog van een bandnaam verstoken, maar met de eerste optredens in het verschiet werd voor de band het vinden van een goede naam actueel. Suggesties als Big Yank en Mr. Wiggles and The Iron Men of Leisure vielen op onvruchtbare bodem, maar de lucht klaarde aanzienlijk op toen het provocatieve Cherry Poppin' Daddies in stemming werd gebracht. De term komt voor op een 'race record', waarmee een plaatje wordt bedoeld dat speciaal voor zwarten bestemd was.

Net als de Butthole Surfers voeren de Cherry Poppin' Daddies nu een naam die de wat conventioneler denkenden onder ons tegen de borst zal stuiten. De uitdrukking cherry popping verwijst namelijk naar het defloratieproces: het ontmaagden van meisjes dus, van wie het beschadigde hymen meestal zal bloeden.

Actief: 1988-2000; 2002-heden, USA
Site: http://www.daddies.com/

Zie ook: Butthole Surfers

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger