Air Supply

Hoe Air Supply aan hun bandnaam komt - Bush Pilots Australia - vics-planeSoftrockgroep uit Melbourne, aanvankelijk opererend als kwintet, maar de facto een duo, bestaande uit de Engelse gitarist/vocalist Graham Russell en de Australische leadzanger Russell Hitchcock.

De twee hadden het zich gemakkelijk kunnen maken door Russell als bandnaam te adopteren, maar ze hielden in plaats daarvan Air Supply aan.

Geruchten willen dat Graham de naam in een droom op een uithangbord zag staan, vijf jaar voor Air Supply opgericht werd. Anderen bezweren dat ze Russell Hitchcock tijdens een optreden hebben horen zeggen dat supply hetzelfde is als plenty of en dat air hetzelfde is als melody. Volop melodieƫn, dus.

Niet iedereen valt hiervoor; zoals een blogger op het internet meedeelt: 'Ik heb me laten vertellen dat het om een Australische groep gaat en Air Supply is een uitdrukking die in AustraliĆ« gebruikt wordt. Als iemand bijvoorbeeld vraagt: “Hoe ben je er in godsnaam in geslaagd om die gitaar zo snel in dit godvergeten oord te laten bezorgen?” is het antwoord: “Air Supply. I paid extra to have it flown in.'' '

Actief: 1975-heden, AUS/GBR
Site: http://www.airsupplymusic.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger