Tones On Tail - Bauhaus pauzes

Kortlopend, eclectisch en postpunk-achtig muziekproject dat in de stille uurtjes van de groep Bauhaus ten uitvoer werd gebracht. Bauhaus-bandlid Daniel Ash en Bauhausroadie Glenn Campling hadden zo nu en dan niets om handen en stortten zich dan op hun geesteskind Tones on Tail, dat het Engelse Northampton als thuishaven had.

Wat bandnaam Tones on Tail betekent - Reel to reel recorder - Nagra-SN-6Bij het maken van professionele bandopnamen op zogenoemde reel-to-reel recorders zorgt de technicus er doorgaans voor dat er meteen ook een serie referentietonen wordt opgenomen, zodat het geluidsniveau en het frequentiegebied bij het afspelen getrouw overeenkomen met de waarden waarvan ten tijde van de opname sprake was. Vaak gaat het dan om sinusgolven van een bepaalde hoogte (frequentie), zoals 1 kHz en 400Hz, meestal nog aangevuld met de frequenties 10 kHz en 100 Hz voor de hoge en lage frequentierespons.

Worden zulke tonen aan het begin van de tape geplaatst dan spreekt men in het vak over Tones on head, komen ze aan het eind van de band terecht dan gaat het om Tones on tail. Inmiddels zijn beide termen zo goed als archaïsch, dankzij het oprukken van de digitale technieken.

Actief: 1982-1984, GBR
Site: http://www.bol.com/nl/c/muziek/tones-on-tail/784693/index.html

Zie ook: Bauhaus

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger