Phish

Met een gevarieerd muzikaal palet - alternatieve rock, jazzfusion, neopsychedelia en progressieve rock, om maar eens iets te noemen - veroverde de uit Burlington, Vermont stammende band geleidelijk aan de gehele wereld.

De groep kan steunen op een uitgebreide en toegewijde fanbase en dat zullen we weten ook. Want juist die fans zorgen er voor dat er zoveel verklaringen voor de naam Phish in omloop zijn.

Maar de meest betrouwbare is toch die van bandlid Trey Anastasio, die in 1995, in een interview dat Pamela Polston van het blad Vox hem afnam, over een van de eerste, krukkige optredens van de band het volgende vertelde:

Waarom Phish bandnaam - Fishman by Ken Christiansen'We knew about two songs. Jeff (Holdsworth, voormalig gitarist van Phish, red.) knew someone who wanted us to play at this [..] Christmas [..] dance. We decided to do it, but we didn't have enough songs for a whole evening. We didn't have mike stands, just hockey sticks with mikes duct-taped to a table. No name, nothing. Phish just kind of got thrown in there because of Fish's name.'

Volgens Anastasio heet Phish dus Phish omdat drummer John Fishman Fish als bijnaam had.

Maar er zijn nog talloze andere verklaringen, zo blijkt uit de fansite van Phish. Zo zou diezelfde drummer hebben verklaard dat Phish een onomatopee (klanknabootsing) is: het is het geluid van een opstijgende straaljager (luister ook naar Back In The USSR van The Beatles).

Een andere verklaring is dat Phish een samentrekking is van delen van de voor- en achternaam van de bassist van The Grateful Dead, Phil Lesh.

En natuurlijk is er ook nog de onvermijdelijke 'acroniem- theorie': Phish zou de afkorting zijn van Prepschool Hippies In Seventh Heaven.

Actief: 1983-2000; 2002-2004; 2009-heden, USA
Site: http://phish.com/

Zie ook: Beatles, Grateful Dead

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger