Dr. Feelgood - Waarom zo serieus?

Canvey Island in het Engelse Essex was jarenlang een trekpleister voor artiesten als Graham Parker, Elvis Costello, Eddie and the Hot Rods, Nick Lowe en de Kursaal Flyers, allemaal acts die geïnteresseerd waren in pub rock. Canvey Island is dan ook de geboortegrond van een van de geslaagdste exponenten van dat genre: de pubrockband Dr. Feelgood, ook wel Canvey Island's Finest genoemd.

Waar Dr. Feelgood de bandnaam van heeft - the_mad_doctor_by_svenovic-d54v387De naam van de Britse band kan door diverse zaken zijn geïnspireerd. 'Doctor Feelgood' is slang voor een arts die bereid is om ruimhartig geestverruimend snoepgoed voor te schrijven.

Dr. Feelgood was ook de bijnaam van de Amerikaanse bluespianist en zanger Willie Perryman, die als Dr. Feelgood & The Interns een nummer opnam dat de titel Dr Feel-Good meekreeg.

En dan zijn er nog de diverse plaatopnamen van dit nummer en andere composities van dezelfde titel die als inspiratiebron konden dienen. Johnny Kidd en zijn Pirates namen de versie van Curtis Smith op, terwijl Aretha Franklin haar eigen uitvoering op de plaat zette.

Actief: 1971-heden, GBR
Site: http://drfeelgood.org/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger