DB Cooper - In rook opgegaan

Waarom DB Cooper bandnaam - Parachute jumper-bc-611Californische rockband die - voor zover valt na te gaan - slechts een zelf geproduceerd EP'tje en (in 1981) de LP Dangerous Curves (Warner Music) wist af te scheiden. Beroemd zijn ze niet geworden, de muzikanten van DBC, in tegenstelling tot de man die zonder het zelf te weten voor de bandnaam zorgde.

Op 24 november 1971 stapte een zekere D.B. Cooper aan boord van een toestel van Northwest Orient Airlines. Tijdens de vlucht, na van een bourbon met soda en een sigaretje (dat kon toen nog) genoten te hebben, gaf hij een stewardess een briefje met daarop de waarschuwing dat hij een bom tot ontploffing zou brengen, tenzij hij 200 duizend dollar plus vier parachutes (twee gewone en twee back-ups) zou ontvangen.

Het toestel werd aan de grond gezet en de FBI gaf gehoor aan zijn eisen. Het toestel steeg weer op. D.B. Cooper gaf de stewardes een fooi van tweeduizend dollar, bond iets om zijn middel (een van de parachutes?), opende het achterste luik van het toestel en stapte al dan niet met een parachute naar buiten.

Het vliegtuig landde even later, met het luik nog open. Mensen die het weten kunnen zeggen dat Cooper de sprong nooit kan hebben overleefd. Maar zijn lichaam is tot op de dag van vandaag nooit gevonden.

Actief: 1980-1981?, USA

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger