Cardigans - Slijtvast

What Cardigans betekent - James Thomas Brudenell, 7th Earl?CardiganAlternatieve poprockband uit Jönköping die een scala van stijlen (onder andere indiepop en big-bandachtige muziek) beheerst.

Genoemd naar een opmerkelijk kledingstuk, dat bekendheid verwierf dankzij de 'held van de Krimoorlog', James Thomas Brudenell ofwel de zevende Earl of Cardigan (1797-1868).

Brudenells rol in genoemde oorlog vertoonde dubieuze kantjes, die echter pas na geruime tijd, toen de Earl al een grote populariteit in Engeland had opgebouwd, aan het licht kwamen.

In zijn glorietijd kopieerden velen de kledingstijl die hij zich op het slagveld had aangemeten: Brudenell ging ter krijg in een soort gebreid vest met knopen, een kledingstuk van een type dat we tegenwoordig vooral door 'lulletjes rozenwater' gedragen zien. De cardigans vlogen destijds echter de winkels uit.

Cardigan had kennelijk iets met kledingstukken, want hij presenteerde zichzelf graag als 'de held van de Slag bij Balaclava', als commandant van de fameuze Charge of Light Brigade. En een balaclava is in Engeland wat we hier een bivakmuts noemen.

Geloof het of niet: er bestaat een band die The Balaclavas heet.

Actief: 1992-1999; 2003-2006, SWE
Site: http://www.cardigans.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger