Bee Gees - Waarschijnlijk niet wat je denkt

Engelse zanggroep met op z'n minst twee muzikale levens: als harmonische softrockers en als discomuzikanten.

Door de jaren heen samengesteld uit drie, vier, drie en twee broers Gibb. In tegenstelling tot wat veelal als vaststaand wordt aangenomen hoeft de groepsnaam niet per se voor het nogal voor de hand liggende Brothers Gibb te staan.

Bee Gees bandnaam uitleg - Ego tripperDe Gibbs, die toen hun bandnaam moest worden bepaald in Australië waren gehuisvest, werden destijds gechaperoneerd door de voor racebanen werkende impresario Bill Goode. Deze Goode, die de broertjes Gibb had zien optreden op Brisbane's Speedway Circuit en kennelijk geïmponeerd was geraakt, zorgde ervoor dat ze konden kennismaken met de radio dj Bill Gates (geen familie van de gelijknamige softwaremiljardair), uiteraard met de bedoeling airplay te genereren.

Gates vond het tè mooi dat zowel Goode's als zijn initialen 'BG' waren. Zo werd het volgens de overlevering de Bee Gees, op voorspraak van de klaarblijkelijk niet al te bescheiden Goode en Gates. Of de nog uiterst jeugdige broers hierbij veel in te brengen hadden, valt te betwijfelen.

Aan de andere kant is er het verhaal van die fervente fan die beweert dat hij de Bee Gees onder die naam heeft zien optreden well before Bill Gates was around, maar dat optreden zou volgens hem in 1965 hebben plaatsgevonden. Dat slaat de bodem uit het verhaal: de gebroeders Gibb maakten al eind jaren '50 kennis met Goode en Gates.

Actief: 1958-2003; 2009-?, GBR
Site: http://www.brothersgibb.org/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger