Beach Boys - Schone schijn

Hoe The Beach Boys hun naam kregen - the_beach_boys-surfer_girlAan het geluid van de uit Hawthorne, Californië afkomstige Beach Boys kunnen vele labeltjes worden gehangen: surfrock, sunshine pop, psychedelische pop, artrock, psychedelische rock, barokpop en ga zo maar door.

De Beach Boys heetten aanvankelijk (1961) The Pendletones. Een Pendleton was een overhemd voor kakkers: geruit, van zuivere wol gemaakt. Je droeg het los over een wit T-shirt. Voor een indruk: het Beach-Boysalbum Surfer Girl toont de vijf toenmalige BB's in deze oufit.

De Pendletones namen onder vrij primitieve omstandigheden hun eerste liedje, Surfin, op. Dat gebeurde op het kantoor van de muziekuitgevers Hite and Dorinda Morgan. Van de twaalf takes werd de beste gebruikt om er een bescheiden aantal 45-toerenplaatjes van te persen.

Toen de Boys niet veel later hun 'bewijsnummers', een pakketje platen, ontvingen, ontdekten ze dat de platenmaatschappij, Candix Records, de vrijheid had genomen om de groepsnaam te veranderen: in plaats van The Pendletones werden The Beach Boys als uitvoerenden vermeld. Een medewerker van de reclameafdeling, Russ Regan, bleek hiertoe het initiatief te hebben genomen - het nummer heette immers Surfin en die jongens waren toch gek op surfen?

Nogal komisch: van de vijf Boys had er slechts eentje (Dennis Wilson) ooit op een surfboard gestaan. Even nog probeerden de Pendletones de maatschappij ertoe over te halen de platen opnieuw te labelen, maar het beschikbare budget was zó klein dat dit niet lukte.

Het was en bleef dus The Beach Boys.

Actief: 1961, USA
Site: http://www.thebeachboys.com/

Zie ook: Daft Punk

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger