Alice in Chains - Niet nu, ik heb hoofdpijn

Rockband uit Seattle, Washington met wellicht een voorkeur voor SM. Dat is althans een van de vele verklaringen van de groepsnaam.

Hoe Alice in Chains de bandnaam koos - Alice talking flowersAndere veronderstelling: de naam is een variant op Alice in Wonderland (voluit Alice's Adventures in Wonderland) van de Engelse auteur Lewis Caroll (eig. Charles Lutwidge Dodgson Lewis).

Ook zou er vroeger al eens zijn gespeeld met de naam Alice 'n' Chains, wat dan later zou zijn omgezet in Alice in Chains - lijkt plausibel.

Dan wordt er nog een verband vermoed met de titel van een aflevering van de tv-serie The Brady Bunch, maar dat lijkt onzin te zijn; waarschijnlijk is dit gerucht het gevolg van het feit dat zanger Layne Staley, nadat Alice in Chains er in november 1994 de brui aangaf, een nieuwe band formeerde onder de gewaagde benaming The Gacy Bunch, waarmee hij de redelijk onschuldige Brady's koppelde aan de notoire massamoordenaar annex amateur-clown John Wayne Gacy, over wie Sufjan Stevens zo huiveringwekkend mooi heeft gezongen.

Andere vrij onwaarschijnlijke verklaringen behelzen een onmoeting van de bandleden met een driepotige, aan de ketting gelegde teef die Alice heette en een connectie met een dessert dat de nogal gezochte naam Apple Alice in Chocolate Chains zou dragen. Nader onderzoek is gewenst.

Actief: 1987-2002; 2005-heden, USA
Site: http://www.aliceinchains.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger