Alice Cooper - Zijn golfhandicap is 4

Hardrockband, c.q. -zanger (pseudoniem van Vincent Furnier) die beiden op een lange muzikale carrière kunnen terugkijken.

De naam vloeide voort uit de wens van de band (die uit Detroit, Michigan komt) om een zo groot mogelijk contrast te creëren tussen zijn reputatie (loud, crude, crazy, even sick) en de naam waaronder dit alles over het voetlicht werd gebracht. 'Alice Cooper' klonk onschuldig genoeg: het riep beelden op van een schoolmeisje met een paardenstaart, of van een oud besje dat in een kerkbank zat te dommelen.

Alice Cooper naam idee - English_ouija_boardEr zijn fans die daar niet aan willen; die houden staande dat 'Vince' gebruik zou hebben gemaakt van een ouijabord (zie afbeelding; spreek uit wietja-bord), een primitief ogend hulpmiddel dat het mogelijk maakt om tijdens een séance vragen te stellen die door het onderbewustzijn worden beantwoord.

Alice Cooper, respectievelijk Vince Furnier zou - het kan nog gekker - ook de reïncarnatie kunnen zijn van een heks uit de 17de of 18de eeuw die op de brandstapel belandde.

Niet iedereen valt hiervoor, zoals uit een reactie van een fan valt op te maken: 'He has been married for more than 20 years and he has 3 children. He spends all his free time playing golf. His handicap is 4.'

Actief: 1968-heden, USA
Site: http://www.alicecooper.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger