Tangerine Dream - Duidelijk zingen graag

Betekenis bandnaam Tangerine Dream - Dali - Dream treeEigenlijk is Edgar Froese de enige constante factor in deze Duitse elektronische Krautrockband; het is daarom wat zuur dat zijn tijdelijke bandmaat Klaus Schulze een nog grotere bekendheid geniet onder de liefhebbers van het genre Berlin School.

De bandnaam zou zijn ontleend aan het epische Beatles-album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, om precies te zijn aan het Lennon-nummer Lucy In The Sky With Diamonds, waarin sprake is van tangerine trees. De bandnaam zou derhalve een kwestie zijn geweest van misheard lyrics: in plaats van trees zou Froese dream hebben verstaan.

Wat voor deze theorie pleit is dat Tangerine Dream zijn leven begon in 1967, precies het jaar waarin Pepper voor het eerst in de platenbakken te vinden was. Wat er tegen pleit is dat Pepper nu net het allereerste album uit de populaire muziekgeschiedenis is dat op de hoes de volledige songteksten van alle nummers vermeldt.

Als Froese dus een beetje zijn best had gedaan, had hij met eigen ogen kunnen zien dat het trees moest zijn, en niet dream.

Actief: 1967-heden, DEU
Site: http://www.tangerinedream.org/

Zie ook: Beatles

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger