Shadows - Persoonlijkheden splijten

Shadows naam geschiedenis - Morris - Lucky Luke shoots faster than his shadowMoeten we nog vertellen dat dit de begeleidingsband van de zanger Cliff Richard was? En dat The Shadows de rol vervulden die door hun bandnaam zo duidelijk werd aangegeven? Want ze fungeerden als de 'muzikale schaduwen' van de eeuwig jong blijvende Richard, die zijn begeleiders liefdevol zijn Shads noemde.

Er zitten in ieder geval geen erg diepe gedachten achter de naam van het muzikale viertal uit Cheshunt, Hertfordshire. Dat we er toch een lemma aan wijden komt doordat vrijwel alle betrokkenen met namen en/of pseudoniemen in de weer waren.

Cliff Richard heet immers officieel Harry Webb.

De bebrilde sologitarist, Hank B. Marvin, heet in werkelijkheid Brian Robson Rankin (zijn medescholieren noemden hem Hank vanwege zijn O-benen, die hem het aanzien gaven van een Amerikaanse cowboy).

Slaggitarist Bruce Welch werd geboren als Bruce Cripps (Welch was de naam van zijn moeder).

Jet Harris (bas, overleden in 2011) kwam ter wereld als Terence Harris, maar werd Jet genoemd omdat hij zo hard kon lopen.

En de drummer, Tony Meehan (die in 2005 overleed), heette eigenlijk Brian Meehan - al moet tot zijn verdediging worden aangevoerd dat een van zijn andere voornamen Anthony was.

Actief: 1958-1970; 1973-1990; 2004-2005; 2008-2010, GBR
Site: http://www.btinternet.com/~shadows_archive/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger