George Baker Selection - Zag Hans kleine groene mannetjes?

De drijvende kracht achter de uit de Zaanstreek afkomstige George Baker Selection was singer/songwriter Johannes (Hans) Bouwens (geb. 1944). De George Baker Selection kon vooral dankzij de hits Little Green Bag en Una Paloma Blanca internationale successen claimen.

Hoe de George Baker Selection aan de bandnaam kwam - Samm Sinclair Baker - Murder Very DryBouwens vertelde in een interview aan muziekjournalist Peter van Brummelen hoe hij aan de bandnaam kwam:

'Die naam? Heb ik uit een detectiveboekje. In de bandbus lagen vroeger aan de ene kant de pornoboekjes en aan de andere de detectiveboekjes. Toen we onze eerste single Little green bag gingen uitbrengen, had ik een artiestennaam nodig. Bingo, dacht ik toen ik in de bus zo'n boekje over de detective George Baker zag liggen.'

De vraag is in hoeverre Bakers herinneringen correct zijn. Anne Marinus, mede-auteur van het standaardwerk Honderd jaar Nederlandse pulpbladen, kon in zijn archieven niet veel meer vinden dan de pulppublicatie Quiz met dodelijke afloop van Samm Sinclair Baker.

Actief: 1969-1978; 1985-1989, NLD
Site: http://www.georgebaker.com/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger