DJ Ötzi - Prehistorische dance producer

How DJ Otzi got his naam - Recreation?Otzi the IcemanDe eigenlijk Gerhard Friedle genaamde, in pop-, schlager- en dancenummers gespecialiseerde DJ Ötzi resideert in Sankt Johan (Tirol), maar is geboren in Ötz, in het Ötztal.

Dat zou al voldoende zijn geweest voor het verklaren van zijn toneelnaam, maar de vondst van een gemummificeerd lijk in datzelfde Ötztal - dat door de pers later werd omgedoopt in The Iceman, respectievelijk Ötzi - biedt een nog veel mooiere uitleg.

Ötzi (we hebben het nu over de mummie, niet de dj) werd in 1991 ontdekt in het ijs van een gletscher. Omdat eerst werd gedacht dat het om een onfortuinlijke bergwandelaar ging, werd Ötzi met grof geweld uit het ijs gehakt, wat een 'verwonding' aan zijn heup tot gevolg had. Ook verdwenen er diverse kledingresten en gereedschappen van Ötzi in de zakken van de bij de berging aanwezige souvenirjagers.

Pas later ontdekte men hoe oud de 'bergwandelaar' wel niet was: zo'n vijfduizend jaar. En nog weer later werd berekend dat de overblijfselen van Ötzi exact 92 meter en 56 centimer over de Oostenrijkse grens met Italië lagen. Zodat de IJsman - waarschijnlijk met frisse tegenzin - door Oostenrijk aan Italië moest worden overgedragen.

Ötzi ligt nu voor iedereen te kijk in Bolzano. Weliswaar dood, maar hij is in in ieder geval aangenamer gezelschap dan de dj die zijn naam draagt.

Actief: *1971, AUT

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger