CKY

Wat bandnaam CKY betekent - return_to_sleepaway_campDeze uit West Chester (Pennsylvania) afkomstige Amerikaanse post-grunge band zou zich wellicht populair hebben kunnen maken bij een intellectueel publiek, als de groepsnaam maar zou hebben verwezen naar het algoritme van Cocke-Kasami-Younger (CKY).

Voor de leergierigen onder ons: dit algoritme bepaalt of een string gegenereerd kan worden door een gegeven context-vrije grammatica; als dit het geval is, levert dit de manier waarop de string gegenereerd kan worden, hetgeen wel parseren of het ontleden van de string wordt genoemd. Het algoritme is een voorbeeld van dynamisch programmeren.

Prachtig allemaal, maar helaas: de band liet zich niet door de heren Cocke, Kasami en Younger inspireren. We danken het aan de obsessieve belangstelling die zanger Deron Miller voor horrorfilms heeft dat er een band is die CKY heet.

De film Sleepaway Camp (1982) deed Miller besluiten zijn band met de naam Camp Kill Yourself te tooien. Enigszins controversieel natuurlijk en dat zal dan ook wel de reden zijn dat de band meestal als CKY, Camp, cKy of ckY door het leven gaat.

Actief: 1998-heden, USA
Site: http://www.ckyalliance.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger