Stone Temple Pilots

Wat bandnaam Stone Temple Pilots betekent - STP stickerMeestal wordt een lange bandnaam gemakzuchtig tot een afkorting gereduceerd, maar bij de Stone Temple Pilots was de afkorting er al voor er sprake was van een bandnaam.

De grungeband uit San Diego, Californië heette aanvankelijk Mighty Joe Young, maar omdat er al een bluesartiest was die deze naam gebruikte (ontleend aan de titel van een griezelfilm uit 1949) moest het allemaal anders. De bandleden hadden als kleuters indrukwekkende STP-stickers (van de gelijknamige oliemaatschappij) op hun fietsen geplakt en dus, ach ja, waarom niet?

De oorspronkelijke betekenis van de afkorting STP, Scientifically Treated Petroleum, werd kennelijk te saai geacht, want er werd een nieuwe betekenis voor de letters gezocht; het werd uiteindelijk Stone Temple Pilots, na zulke suggesties als Shirley Temple's Pussy en Stinky Toilet Paper enigszins aarzelend terzijde te hebben gelegd.

Leuke bijkomstigheid: STP was/is slang voor een psychedelische drug die wetenschappelijk wordt omschreven als 2.5- Dimethoxy-4-methylamphetamine en die ook als DOM bekend staat - wat drugsgebruik natuurlijk ook altijd is.

Actief: 1986-2003; 2008-heden, USA
Site: http://www.stonetemplepilots.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger