One Day as a Lion

Wat bandnaam One Day as a Lion betekent - Hip hop lion graffitiZack de la Rocha (zanger van Rage Against the Machine) en Jon Theodore (ex-drummer van Mars Volta) vormen de drijvende krachten achter dit muziekproject, dat muziek afscheidt die gekenmerkt wordt door drumroffels, keyboardgeluiden en hiphop- gezang.

De ware bron waaruit geput werd om een bandnaam te vinden zou de bijbel zijn, maar wie de heilige schrift er op naslaat ziet dat er op z'n minst sprake moet zijn van een parafrase. In Psalmen 84 10:11 staat namelijk Better is one day in your courts than a thousand elsewhere (‘Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten').

Meer in de richting komt een slogan die tijdens en na de Slag van de Piave (juni 1918, gewonnen door Italië en verloren door Oostenrijk-Hongarije) in zwang kwam: E' meglio vivere un giorno da leone che cent'anni da pecora ('Beter een enkele dag leven als leeuw, dan honderd jaar als een schaap'). Maar ook deze gespierde taal inspireerde De la Rocha en Theodore niet om One Day as a Lion als bandnaam te kiezen.

De werkelijke inspiratiebron was een foto die George Rodriguez in 1970 maakte tijdens onlusten in een immigrantenwijk in Los Angeles, Boyle Heights. Die foto toont een witte muur waarop de volgende omkaderde tekst te lezen valt: ‘It's better to live one day as a lion, than a thousand years as a lamb.'

Actief: 2008-heden, USA
Site: http://www.onedayasalion.org/

Zie ook: Rage Against the Machine

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger