Frankie Goes To Hollywood - Vanwege de liefde

Uit dezelfde plaats afkomstig als de Beatles - Liverpool dus - maar heel anders, want bedreven in genres als hi-NRG, synthpop en dancepop. U kent ze vast wel van het nummer Relax (Don't Do It).

De voornaam van zanger Holly Johnson werd misbruikt om de band zijn eerste naam te geven: The Hollycausts - niet erg fijngevoelig.

Een knipsel uit The New Yorker dat op een van de muren van de oefenruimte van de band was geprikt, zorgde voor de naam FGTH. Met ‘Frankie' zou Frank Sinatra worden bedoeld; het knipseltje meldde hoe The Voice tijdens een van zijn tournees de filmstad Hollywood aandeed. De Belgische paintbrushtovenaar Guy Peelaert toont in zijn magnum opus Rock Dreams een overtuigende impressie van het bewuste knipsel.

Wat bandnaam Frankie Goes To Hollywood betekent - Frankie Vaughan - Let's make loveJammer genoeg hebben enkele bandleden van Frankie Goes To Hollywood later verklaard dat met Frankie de Engelse crooner Frankie Vaughan werd bedoeld. Vaughan ging inderdaad - in 1960, om precies te zijn - naar Hollywood, om daar een film met Marilyn Monroe op te nemen, Let's Make Love. Welke ‘Frankie' de naamgever van de band is, is daardoor enigszins diffuus.

Actief: 1980-1987; 2004-2007, GBR
Site: http://www.frankiesay.com/

Zie ook: Beatles

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger